Invester i organisk SEO

Att investera i organisk SEO är viktigare nu än någonsin tidigare, trots den nuvarande svårigheten alla finner sig inför när det gäller bristen på organiska sökordsuppgifter och trafik. Ditt företag behöver definitivt ha en SEO-strategi på plats om du är intresserad av att lyckas när det gäller marknadsföring på nätet. Det är fortfarande en av de enskilt viktigaste komponenterna i en organisations varumärkesarbete och online-närvaro.

Varför?

1. Först och främst, de tekniker som används för att förbättra organisk SEO fungerar riktigt bra. Så länge du fokuserar dig på optimal användarupplevelse när du utför organisk SEO så kommer du att belönas med högre positionering och organisk trafik.

2. Det kommer inte att sluta fungera någon gång – baserat på hur sökmotorer verkar utveckla sig, är det inte troligt att organisk SEO kommer att upphöra att vara effektiv sätt att få trafik till sidan.

3. Det är oerhört kostnadseffektivt jämfört med de kostnader som är förknippade med andra former av marknadsföring på nätet som annonsering, marknadsföring via sociala medier, tv/tidningsreklam så ger organisk SEO ganska bra ROI. Även om annonsering ger mer intäkter och sociala medier är viktiga för din bild så är din organiska SEO på många sätt fortfarande en berggrund av din närvaro på nätet.

4. Sökmotorer erövrar fler marknadsandelar. Någonstans mellan 80-90% av kunderna nu kolla på nätet läser recensioner först innan de gör ett köp, och antalet bara förväntas att öka. Det kommer inte att dröja länge innan nästan alla söker efter produkter och tjänster på nätet. Vill du att de ska kunna hitta ditt företag, eller inte? Utan organisk SEO på plats, kommer människor att ha mycket svårt att hitta dig och istället hittar dina konkurrenter.

5. Mobil bandbredd och lokal sökoptimering ökar. Senare i år är mängden av trafik som levereras till mobila enheter förväntas överstiga det som levereras till traditionella stationära enheter. Med denna dramatiska explosionen i mobil användning har en hel ny värld av effektiva SEO-tekniker öppnats för företag.

6. Att inte ha en frisk innehåll profil är skadligt. Med varje uppdatering av sin sökalgoritm Google och andra motorer ändrar hur de ser på webbplatser. Saker som inte fanns för några år sedan såsom sociala medier är nu av ganska stor betydelse när det gäller deras inverkan på din ranking. Inte bygga ett hälsosamt innehåll är potentiellt skadligt för din verksamhet eftersom det är en av de faktorer Google utvärderar när de tittar på din webbplats.

7. Dina konkurrenter gör det. Kom ihåg att organisk SEO är en aldrig slutande process. Om du flyttar förbättra din position då förlorar du mark till en konkurrent. Det är ett enkelt faktum om hur processen fungerar. Ignorera inte detta värdefulla verktyget för ditt företag och låt inte dina konkurrenter passera dig.

Kontakta oss så hjälper vi dig med organisk SEO!