Planerad och välorganiserad Digital Marknadsföring via Google är nyckeln till en bra investering. Att synas där dina potentiella kunder finns med riktade budskap ökar möjligheterna till att få bra avkastning. Genom att låta mäta och analysera sina insatser kan man optimera allt från sina trafikkällor till sitt innehåll på hemsidan. Resultatet blir en bättre avkastning på de resurser man avsätter för effektiv marknadsföring.

Det finns en uppsjö av metoder som kan användas för att effektivt marknadsföra sig på internet och eftersom internet är en extremt dynamiskt värld tillkommer det ständigt nya sätt att marknadsföra sig på.

De två vanligaste sätt att effektivt marknadsföra sig via Google är:

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering (SEO) är det arbete som görs då en webbplats optimeras för sökmotorer som Google för att ge hög placering samt kvalitativa och representativa träffresultat i sökmotorernas resultatlistor. Webbplatsen anpassas till att optimalt följa sökmotorernas algoritmer och regler. Att synas på ett representativt sätt i Google för kunder som aktivt söker efter det ni erbjuder ger en enorm konkurrensfördel och möjlighet till affärer. SEO handlar om att fånga besökarens intresse och att möta upparbetade förväntningar.

Annonsering via Google AdWords

Med Google AdWords kan du inrikta dina annonser till kunder lokalt eller globalt. Hitta fler kunder oavsett om du vill ha fler besökare till din webbplats, öka din försäljning, få fler samtal eller se till att dina kunder kommer tillbaka. Ditt företags annonser syns på Google för just de personer som söker efter det du erbjuder och du betalar annonsen endast per klick.

Här är ett exempel på en annons från Google AdWords:

Annonser Adwords