länkbygge

När ett SEO företag jobbar med länkbygge så finns det många olika metoder och verktyg som SemRush eller Mangools att jobba med för att bygga länkar men hur fungerar länkbygge egentligen?
Man kan bygga länkar på väldigt många olika sätt:

  • Man kan kolla med sina leverantörer eller kunder om de kan länka till din webbplats.
  • Personer som har relevanta bloggar eller hemsidor kan också länka. Fråga om de kan lägga upp en länk på sin sida eller blogg. Du kan också länka tillbaka. Ibland vill de att man betalar för länken. Det är upp till dig om du vill göra det men du måste veta att det bryter mot Googles regler att köpa länkar.
  • Fråga olika bloggägare om man får skriva ett bra gästinlägg och också länka tillbaka till sin egen sida. På ett sådant sätt kan du bygga många bra länkar.
  • Använda program för länkbygge som SemRush eller Mangools

Testa Mangools LinkMiner (gratis 5 ggr utan registrering)

Det viktigaste när man skapar en länk är att kontrollera så att den är “do follow”. Ibland brukar man lägga till koden ”no follow” på länkar. Då kommer de länkar inte ge någon styrka till din hemsida. Det är ganska vanligt att länkar från olika forum har ”no follow”. Du kan högerklicka på länken och välja ”inspektera element” (om du använder Firefox webbläsare) och där inne i koden kan du se om det står ”no follow”.

nofollow link länkbyggeOm det inte står någon då betyder det att länken är ”do follow” per automatik.

Och det andra som är viktigaste är att du ska få med ditt sökord i anchor texten. Länkar som har anchor texten som ”läs mer”, ”klicka här” etc är inga bra länkar. Det är mycket bättre om du har sökordet i länktexten.

bra länk för länkbygge

Här ser du att ”Neil Patel noted in his analysis” är en anchor text i länken som innehåller flera bra sökord. Det är precis så du måste bygga dina länkar. Länkbygge är en del av sökmotoroptimering. Man brukar också kalla länkbygge för offpage-optimering. Optimering av innehållet utanför sajten. Och onpage-optimering är den kodförändring som man gör just på själva sajten.

Du bör också koppla ditt webbplats till Googles webmaster tools så att du kan se vem som länkar till din sida. Länkar kan vara bra men kan också vara dåliga. Om det är någon som länkar från en dålig sajt då kommer detta att påverka din sajt negativt också. Du kan alltid be personen att ta bort länken eller sätta den till ”no follow”.

Här är en bild från webmaster tools

använd webmaster tools för länkbygge

Lycka till med länkbygge!

Kör du fast någonstans så kan du alltid kontakta oss. Vi erbjuder länkar av hög kvalitet.