Invester i organisk SEO

Den 31 januari kommer version 56 av webbläsaren Chrome att släppas. Det finns en betydande förändring i hur den visar webbplatser som inte använder HTTPS, även känd som SSL. Denna förändring kan förvirra dina besökare eller överraska dig om du inte förväntar sig det.

Från och med lanseringen av Chrome 56, en webbplats som inte kör HTTPS kommer ett meddelande visas i adressfältet som säger ”inte säker” på sidor som samlar lösenord eller kreditkort. Detta är den första delen av en lansering i etapper som uppmuntrar webbplatser för att bli av med vanliga gamla HTTP. I en kommande version Google Chrome kommer märka alla icke-HTTPS-sidor i inkognitoläge som ”inte säker” eftersom användare som använder det här läget har en ökad förväntan av privatlivet. Det sista steget i den iscensatta utbyggnad kommer att vara att Chrome märker alla vanliga HTTP sidor som ”inte säker”.

inte-säker-anslutning      säker-anslutning

Påverkan på WordPress webbplatsägare

Så, återigen, med start på ca 31 januari, varje sida på din webbplats som är icke-HTTPS och har ett lösenordsformulär eller kreditkortsfält kommer att klassas som ”inte säker” i adressfältet av Chrome. Detta inkluderar din WordPress inloggningssida.

wordpress-login

Detta kan förvirra dina besökare som loggar in på din webbplats eftersom de kan tolka meddelandet för att indikera att din webbplats har äventyrats. De kan också tolka budskapet att din webbplats har någon bakomliggande säkerhetsfråga.

Den nuvarande tidsplan för lanseringen av Chrome 56 är oklar. Det officiella uttalande från Google visar det kommer att släppas någon gång i ”januari”. Baserat på Chromium utveckling kalendern ser det ut som Chrome 56 kan frigöras den 31 januari. Du kommer att märka att kalendern säger ”Uppskattade stabila datum” och kan komma att ändras.

Vad gör du om din webbplats är inte HTTPS

Vi rekommenderar att du börjar med att titta på stöddokumentation som dit webbhotell erbjuder. Ta reda på hur man ställer in SSL på deras system. Du kommer att finna att vissa webbhotell erbjuder gratis SSL och andra har en mycket enkel installationsmetod. Om du ignorerar detta och beslutar att konfigurera saker manuellt kan du göra livet svårare för dig själv.
Google har en teknisk beskrivning av hur man genomför SSL på din webbplats. Du hittar också många guider som beskriver hur man ställer in SSL för WordPress med en enkel Google-sökning. Men definitivt börja genom att besöka webbhotellets supportdokumentation eller gör en Google-sökning på ditt webbhotellets namn.